Anunțuri

Membrii Filialei Gorj a S.G.R, își manifestă profunda durere datorită trecerii în neființă a prof. Melencu Anastasia, de la Șc. Gim. „Nicolae Tomovici Plopșor”, care a fost răpusă de o boală care s-a manifestat fulgerător! Sincere condoleanțe familiei îndoliate!

 
În contextul a 9 ani de la integrarea României în Uniunea Europeană , Colegiul Economic „ Virgil Madgearu „ din Tg-Jiu propune a VI-a ediţie a concursului , dedicată zilei de 9 Mai
Concursul 6 are drept scop cunoaşterea şi valorificarea problemelor economice, sociale şi de mediu, din perspectiva abordării interdisciplinare, de către elevii din învăţământul liceal (clasele IX-XII ) . .
Concursul se adresează elevilor cu aptitudini, înclinaţii şi interese deosebite în domeniul ştiinţelor socio-umane, economiei,  geografiei, educației antreprenoriale,  istoriei,  informaticii, etc. si este cuprins in calendarul activitatilor regionale si interjudetene la pozitia 800
Pentru mai multe informatii accesati adresa

Stimaţi colegi,

În perioada 24 – 25.10.2015, va avea loc aplicaţia practică din munţii Banatului (denumită „Călătorie pe drumul apelor”),

Ruta pe care se va face aplicaţia este:

Tg- Jiu – Băile Herculane – Iablaniţa – Bozovici – Anina – Sasca Montană (cazare) – Moldova Nouă  – Dubova – Orşova – Dr. Tr. Severin – Tg. – Jiu.

Principalele obiective vizate: cheile Minişului, morile de apă de la Rudăria – Eftimie Murgu, cascada Bigăr, lacul Ochiul Bei, cascada Beuşniţa, chipul lui Decebal.

Costurile – pentru 40 de plătitori: 130 lei/persoană (transport, cazare + mic dejun). Pentru cină şi prânz revin cu detalii. În cazul în care sunt mai puţine persoane costurile vor creşte.

 Înscrierile (cu avans) se fac la responsabilii cercurilor metodice şi la inspectorul de specialitate, până în data de 10 octombrie. La aplicaţie pot participa şi cadre didactice de la alte specialităţi.

Miercuri, 16.09.2015, ora 10, se vor desfășura Consfătuirile județene ale profesorilor de geografie, din județul Gorj, în amfiteatrul Colegiului Național „Tudor Vladimirescu”, Tg-Jiu.

Stimaţi colegi,

Referitor la concursul interjudeţean „Un singur Pământ”, vă aduc la cunoştinţă faptul că elevii vor fi prezenţi în săli cel mai târziu la ora 9, concursul începând la ora 9:30.

Stimaţi colegi,

Sâmbătă, 28.03.2014, se va desfăşura la Şcoala Gimnazială „Al. Ştefulescu” Concursul Naţional „Terra”, pentru elevii claselor V-VII. Elevii vor fi prezenţi în săli, cel mai târziu, la ora 9, având asupra lor carnetul de elev. Pentru elevii care vin din judeţ este obligatoriu să aveţi acordul părinţilor.

Vă rog să verificaţi în  tabelul următor dacă elevii dumneavoastră se regăsesc pe listă şi să-mi comunicaţi dacă s-au strecurat omisiuni.

tabel elevi

Stimați colegi,
miercuri 12.02.2014, orele 10:00, va avea loc în Amfiteatrul C.N.T.V. Tg-Jiu, ședința Filialei Gorj a Societății Române de Geografie.
Vă așteptăm!

Doamnelor  si Domnilor geografi,
Sunt  in masura sa va comunic oficial informatii complete privind desfasurarea  manifestarii CONFERINTA NATIONALA A SGR-30 mai-3 iun 2012-Resita,judetul Caras  Severin.
Inscrierile  incep imediat.
Pentru aplicatia  de doua zile in Serbia,extrem de atractiva (ca pret si ca itinerariu),  locurile sunt limitate iar inscrierile vor urma regula :”primul venit-primul  servit”.
Cu  prilejul intilnirii de la Resita se va discuta cu participantii si   despre organizarea Congresului SGR de dare de seama si alegeri,probabil in  6-7 iunie 2013, la Bucuresti.
Talonul  de inscriere si CIRCULARA1 se gasesc in atasament.
PhD  Costin Diaconescu
Secretary  General Geographical Society of Romania (SGR)

SOCIETATEA DE GEOGRAFIE DIN ROMANIA,

SOCIETATEA DE GEOGRAFIE – FILIALA JUDETULUI CARAS – SEVERIN , CONSILIUL JUDETEAN CARAS – SEVERIN , CONSILIUL LOCALRESITA, INSPECTORATUL SCOLAR JUDETEAN CARAS – SEVERIN , UNIVERSITATEA “ EFTIMIE MURGU “RESITA

Organizeaza

CONFERINTA ANUALA A SOCIETATII DE GEOGRAFIE DINROMANIA

CU TEMA :

SPATIUL GEOGRAFIC SUPORT AL COMUNITATII UMANE

 

RESITA, 31.MAI – 03.IUNIE. 2012

SOCIETATEA DE GEOGRAFIE DIN ROMÂNIA,
SOCIETATEA DE GEOGRAFIE – FILIALA JUDEŢULUI HUNEDOARA,
Inspectoratul Şcolar al Judeţului Hunedoara
Consiliul Local al oraşului Geoagiu
Colegiul Tehnic Alexandru Borza Geoagiu
                                                                                    
vă invită
SIMPOZIONUL NAŢIONAL “GEOGRAFIA ÎN ŞCOALĂ”
Ediţia a  IX a cu tema:O NOUA ATITUDINE ÎN EPISTEMOLOGIA GEOGRAFIEI
GEOAGIU, judeţul Hunedoara 5 – 6 mai 2012
detalii în documentul ataşat
prof. dr. Rus Dumitru
viceprepreşedinte al Societăţii de Geografie din România
Preşedinte al Societăţii de Geografie – Filiala Judeţului Hunedoara

În atenția profesorilor de geografie ai jud. Gorj

D-na Frusina Deaconu, inspector de geografie, jud. Dolj, anunță organizarea simpozionului interjudețean „UN SINGUR PĂMÂNT”.

Profesorii interesați pot afla mai multe informații vizualizând documentul atașat:

simpozion interjudețean „un singur pământ”

În perioada: 11-13 iunie2011(13 iunie este zi libera) va avea loc o excursie organizată de SGR Gorj în Serbia. Pentru cei interesați publicăm mai jos principalele elemente de interes:
cazare: 2 nopti, in Belgrad;
cost: 110 euro
nr. locuri: 30
avans: 50euro, pana la olimpiada jud. de geografie, la Badea N., Barboi V., Zaharia C.

Doamnelor si Domnilor profesori,

In  vederea intilnirii conducerii SGR  cu doamna director general Liliana Preoteasa -invatamint preuniversitar- din MECTS,va rugam sa dati dovada de maxima operativitate si sa trimiteti URGENT azi marti 8 febr ac pina la ora 20.00,cate 2-3 sugestii/probleme de discutat cu aceasta ocazie.

Intilnirea va avea loc miine,ora 9 am.

Intrucat adresa oficiala de mail a SGR este greu accesibila din cauza modului defectuos de functionare a  serverului Universitatii din Bucuresti pe care e gazduita ,va rog sa trimiteti corespondenta Dvs pe adresa costin.diaconescu@cdpress.ro

dr.Costin Diaconescu
Secretar General al Societatii de Geografie din Romania www.geo-sgr.ro
Presedinte al Asociatiei „Scoli pentru un viitor verde” www.scolipentruunviitorverde.ro

Tel.: 021/337.37.17
Fax: 021/337.37.57
Mobil: 0722.559.901
e-mail: costin.diaconescu@cdpress.ro

ACADEMIA ROMÂNA  INVITATIE BUCURESTI17 decembrie 2010

ACADEMIA ROMÂNA

Sectia de Stiinte Geonomice

Institutul de Geografie

UNIVERSITATEA DIN BUCURESTI

Facultatea de Geografie

UNIVERSITATEA BABES-BOLYAI, CLUJ-NAPOCA

Facultatea de Geografie

Societatea de Geografie din România

Va invita sa participati la Sesiunea de comunicari

CONSACRATA VIETII Sl OPEREI

LUI GEORGE VÂLSAN

Sesiunea va avea loc vineri, 17 decembrie 2010, ora 1100, în Sala „Simion Mehedinti”, Institutul de Geografie, str. Dimitrie Racovita, nr. 12, Sector 2, Bucuresti.

Program:

Acad. MIRCEA SANDULESCU,

Presedintele Sectiei de Stiinte Geonomice

Cuvânt introductiv

Acad. DAN BALTEANU

George Vâlsan – precursor al cercetarii relatiilor om-mediu

Prof. MIHAI IELENICZ

Evolutia reliefului României în conceptia lui George Vâlsan

Prof. DANUT PETREA, Prof. POMPEI COCEAN

George Vâlsan – ctitor al Scolii Clujene de Geografie

Prof. FLOARE GRECU

Perenitatea unei lucrari – Câmpia Româna

Prof. SILVIU NEGUT

George Vâlsan – geograful poet

SERBAN DRAGOMIRESCU

George Vâlsan, cercetator al românilor Sud-Dunareni

Dragi colegi,

Am primit o invitație la un curs de perfecționare care se adresează tuturor profesorilor de liceu, curs ce se va desfășura „on line”, cu excepția lansării care va avea loc în data de 23.11.2010 la Craiova. Toți cei care doresc să participe se pot înscrie până la data de 19.11.2010. Mai multe informații puteți afla descărcând documentele de mai jos, la telefoanele organizatorilor sau la prof. Badea Alin (0766621206). Trebuie menționat faptul că ar fi indicat să participe mai mulți profesori din școală pentru a se putea forma o echipă de proiect.

Invitatie conferinta Craiova

formular inscriere Craiova

Profesorii de geografie din județul Dolj anunță apariția revistei de specialitate „Coordonate”

Toți cei care doresc să trimită articole, aveți atașat mai jos documentul cu regulamentul de publicare

regulament_publicare

În atenția profesorilor de geografie ai jud. Gorj

Asociația Profesorilor de Geografie Bistrița – Năsăud, I.S.J. Bistrița – Năsăud anunță organizarea Simpozionului Național „Geografia orizontului local” în data de 27.11.2010.

Profesorii interesați pot afla mai multe informații vizualizând documentul atașat

Geografie-Simpozion National 2010

LET`S DO IT ROMANIA

În data de 25 septembrie 2010 a avut loc proiectul de ecologizare „let`s do it Romania” la care au participat circa 150.000 de voluntari. În județul Gorj au răspuns acțiunii peste 8.000 de voluntari, ceea ce situează județul nostru pe locul II pe țară, după Brașov. Cea mai mare parte a voluntarilor au constituit-o elevii din școlile și liceele gorjene. Dintre liceele și școlile cu o participare semnificativă s-au remarcat:

– G.Ș. Energetic nr. 1;

Liceul de Muzică și Arte Plastice „Constantin Brăiloiu”;

– Șc. Gen. „Ghe. Tătărăscu”

– G.Ș. „Ghe. Magheru”;

Societatea de Geografie din Romania este alaturi de academicianul Dan Balteanu, prim- vicepreședinte al Societății,in cel mai greu moment al vieții sale-pierderea prea bunei sale soții, Rodica Balteanu.

Ii transmitem compasiunea noastră sincera,colegiala,prieteneasca.

Înmormântarea va avea loc sâmbătă 25 septembrie in București, la cimitirul Bellu.

 

Semnează in numele SGR,

Președinte,

Mihai Ielenicz

IMPORTANT!!!

Miercuri 15.09.2010 toți profesorii de geografie din județ sunt așteptați  în amfiteatrul C.N.T.V unde vor avea loc consfătuirile anuale.

• GORJEANULSimpozionul de geografie, la ediţia cu numărul 40. Ţicleniul a devenit, în acest final de săptămână, gazda celei de-a 40-a ediţii a Simpozionului de Geografie. Membrii Filialei Gorj a Societății de Geografie din România s-au reunit, şi în acest an, pentru a discuta diferite probleme reale ale judeţului. ”În anii trecuți, aceste simpozioane se organizau în teren, în mijlocul naturii. Ne întâlnim de ani și ani de zile, discutăm despre teme de o reală importanță pentru județul nostru, căci aceste simpozioane au ca temă geografia Gorjului, dezvoltarea turistică a județului, relația om-mediu înconjurător și altele. Anul acesta am organizat simpozionul la Țicleni, unul dintre motive fiind și acela că această zonă este una cu potențial balnear și turistic”, a spus Alexandru Ionescu, profesor de geografie în cadrul Grupului Școlar Industrial de Petrol Țicleni. Filiala gorjeană a societății s-a constituit în anul 1952, iar în 1968, tot în luna mai, a avut loc primul simpozion de geografie a județului Gorj. Timp de doi ani, între anii 1972-1974, filiala judeţului nostru a fost condusă de profesorul Petru Rădulea. Acesta, deşi are 79 de ani acum, participă cu religiozitate la fiecare ediţie, fiind mândru de faptul că Gorjul este singurul judeţ din ţară unde se desfăşoară aceste întâlniri de nu mai puţin de patru decenii. Acesta și-a lansat în cadrul simpozionului cartea ”Geografia Gorjului”. Dorina Cioplea | 31 mai ’10

• Simpozionul de Geografie al Gorjului – 29 Mai 2010 • Info plus

– pentru profesorii care au comunicări, înscrierile se vor face până la data de 01.05.2010 la coordonatorii cercurilor pedagogice, la d-na insp. Claudia Zaharia sau la următoarele adrese de mail: geografiegj@yahoo.com sau badeaaln@yahoo.com;

– plecarea către locație (Hotelul Sara – Țicleni) se va face la ora 7:30 din fața Grupul Școlar Materiale de Construcții (Liceul Nr.2);

– participanții care vin cu mașina personală, sunt rugați să ajungă la Țicleni cel mai târziu la ora 8:30.

– rugăm toți participanții (cu sau fără comunicări) care vor să se deplaseze cu mijlocul de transport pus la dispoziție de filială să se înscrie la adresele de mai sus;

• CONGRESUL SOCIETĂŢII DE GEOGRAFIE DIN ROMÂNIA

SOCIETATEA DE GEOGRAFIE DIN ROMÂNIA, SOCIETATEA DE GEOGRAFIE – FILIALA JUDEŢULUI MEHEDINŢI, PREFECTURA JUDETULUI MEHEDINŢI, CONSILIUL JUDEŢEAN MEHEDINTI, CONSILIUL LOCAL DROBETA TURNU SEVERIN, INSPECTORATUL ŞCOLAR JUDEŢEAN MEHEDINŢI

vă invită la

CONGRESUL ANUAL AL SOCIETĂŢII DE GEOGRAFIE DIN ROMÂNIA

Cu tema: Hazarde naturale şi antropice în sistemele geografice, locale şi regionale

DROBETA TURNU SEVERIN, 04-06 IUNIE 2010, România

• Info plus: Circulara 1 |Circulara 2 |Talon inscriere

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: