Apariţii editoriale

Geografia Europei – culegere de teste pentru clasa a VI-a reprezintă o lucrare destinată pregătirii în contextul învățării centrate pe elev și este axată pe un ansamblu de exerciții, întrebări și  probleme susținute în  cea mai mare parte de suportul cartografic.

În viziunea autorului, realizarea acestei culegeri dezvoltă dimensiunea pragmatică a învățării prin prisma informației cartografice , ea nu este bazată pe memorare, ci pe dezvoltarea gândirii geografice a elevilor, rezolvarea cerințelor pune în valoare utilitatea și semnificația socială a cunoștințelor de geografie a continentului natal.

Exercițiile sunt ordonate în strânsă legătură cu parcurgerea materiei din programa școlară de la clasa a VI a, iar rolul culegerii este de a asigura activitatea independentă a elevilor, activitate complementară învățării cu ajutorul manualului și atlasului geografic.

Autorul consideră că profesorul de geografie trebuie să-și dorească schimbarea paradigmei educaționale practicate prin realizarea unei intervenții formative eficiente și demonstrează prin această lucrare că a cunoaște înseamnă a învăța să înveți.

Prof. Violeta Bărboi

Reclame
%d blogeri au apreciat asta: